Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Lijst met opgestapte PVV'ers groeit

03 JUL 2012

RIJSWIJK - Opnieuw hebben twee PVV 'ers voortijdig de fractie verlaten. De Tweede Kamerleden Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven stapten dinsdag per direct uit de fractie. Het is niet de eerste keer dat PVV'ers voortijdig vertrekken. Een overzicht van de afgelopen 2 jaar.

Foto: DIJKSTRA

Juni 2012: Jos van Hal Scheffer legt zijn functie als Statenlid van de provincie Utrecht neer vanwege privéomstandigheden. Zijn partner werd aangehouden op verdenking van miljoenenfraude.

April 2012: Het Drentse Statenlid Frans van Rhee stapt uit de PVV en gaat verder als eenmansfractie Groep Van Rhee. Hij zegt zich steeds meer te schamen voor de uitspraken en het beleid van de landelijke PVV. De druppel die voor Van Rhee de emmer deed overlopen, was „de scheldpartij van Geert Wilders” over president Gül van Turkije, die op dat moment een staatsbezoek aan Nederland brengt.

Maart 2012: Tweede Kamerlid Hero Brinkman voelt zich gedwarsboomd in zijn pogingen om meer democratie te brengen binnen de PVV en verlaat de fractie. Ook in de provincie scheidt Brinkman zich af. De Statenleden Monica Nunes en Gerton van Unnik gaan met hem mee en ook Cora Bot vertrekt. Zij kiest aanvankelijk voor Brinkman maar houdt het na alle ophef helemaal voor gezien als provinciaal politicus.

Februari 2012: In Almere stapt Marissa Visser uit de PVV-fractie. Ze stoort zich onder meer aan de toon van de partij. „Het is bekend dat de PVV een bepaalde bejegening hanteert. Ik wil zo niet met mensen omgaan”, verklaart ze.

Januari 2012: Cor Bosman, Limburgs Statenlid, wordt uit de fractie gezet. In een mail aan zijn partijgenoten noemde hij PvdA-collega Selcuk zturk „een stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken”. Bosman is het tweede lid dat binnen een jaar de PVV Limburg verlaat.

December 2011: Het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn wordt uit de PVV gezet, omdat hij fouten zou hebben gemaakt in het beheer van het budget van de fractie. Collega Marjolein van de Waal is het niet eens met de werkwijze van de PVV-fractie in de Haagse raad en stapt op.

November 2011: Wegens een verschil van inzicht over het te voeren fractiebeleid stapt Olof Wullink uit de Gelderse PVV-fractie.

Oktober 2011: Jelle Hiemstra, fractievoorzitter van de PVV in de Provinciale Staten van Friesland, stapt uit de partij. Hiemstra benadrukt dat de Friese PVV zich niet alleen bezighoudt met hoofddoekjes, maar ook met echt Friese aangelegenheden en hij voelt zich hierbij te weinig gesteund door de partij.

Oktober 2011: In Noord-Brabant stapt het Statenlid Martijn Kap op. Hij heeft moeite met de wijze waarop de PVV-fractie zich profileert.

Augustus 2011: Daniel van der Stoep stelt zijn PVV-zetel in het Europees Parlement ter beschikking, nadat hij onder invloed van alcohol een aanrijding heeft veroorzaakt.

Juli 2011: In Limburg stapt Harm Uringa per direct uit de Statenfractie. Hij wil niet aangeven waarom hij die stap neemt, maar later wordt duidelijk dat zijn besluit te maken heeft met de mail van Cor Bosman die een PvdA-collega uitmaakt voor „een stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken”.

Januari 2011: Hero Brinkman, toen nog lijsttrekker voor de PVV Noord-Holland, ziet Carlo de Bruin afhaken als kandidaat. De Bruin kan geen verklaring omtrent gedrag overleggen doordat hij tweemaal met drank op achter het stuur was betrapt.

November 2010: Tweede Kamerlid James Sharpe wil niet verder als parlementariër nadat hij in opspraak was geraakt toen bleek dat zijn bedrijf in 2008 en 2010 in Hongarije was bestraft voor het misleiden van klanten met sms-berichten.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.6 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%