Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Hernandez vaak in duel met Hillen

03 JUL 2012

DEN HAAG - Marcial Hernandez (38) was sinds juni 2010 woordvoerder defensie voor de PVV. Hij werkte voor zijn Kamerlidmaatschap 16 jaar als militair in diverse functies bij de Landmacht. Als soldaat haalde hij de rode baret bij de Luchtmobiele Brigade.

PVV-Tweede Kamerlid Marcial Hernandez
PVV-Tweede Kamerlid Marcial Hernandez
Foto: Fotopersbureau Dijkstra

In de Kamer voerde Hernandez het woord over de mogelijke aankoop van de JSF. De PVV is nu tegenstander van de aankoop. Tijdens een debat in juni zei hij dat zijn partij in de gedoogconstructie met CDA en VVD had ingestemd met een testtoestel, maar nu zijn we van de rol af en kunnen we stoppen met die flauwekul. Eerder had hij al in de Kamer gezegd dat zijn partij meer duidelijkheid in de kosten van het project wilde hebben.

Eind vorig jaar voelde hij minister Hans Hillen van Defensie nog aan de tand omdat zijn partij af wilde van een regeling voor Turkse Nederlanders die bij Defensie renteloos kunnen lenen om hun dienstplicht in Turkije af te kopen. „Nog steeds betalen Henk en Ingrid mee aan de verdediging van Turkije”, aldus Hernandez.

Eind september 2010 raakte Hernandez in opspraak omdat hij op het Plein in Den Haag een klap en een kopstoot zou hebben uitgedeeld aan een man. De politicus ontkende. Hij accepteerde uiteindelijk een schikkingsvoorstel van 500 euro dat justitie hem had gedaan.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.6 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%