Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Kortenoeven pleitbezorger van Israël

03 JUL 2012

DEN HAAG - Wim Kortenoeven (57) kwam na de verkiezingen van 2010 in de Tweede Kamer. Voor zijn partij was hij woordvoerder van Buitenlandse Zaken en Europa. Voor zijn Kamerlidmaatschap werkte hij een tijdje in de toeristenindustrie. Later ging hij werken in de journalistiek, onder meer in Israël en de VS. Ook werkte hij korte tijd bij het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). Kortenoven is sterk pro-Israël.

Wim Kortenoeven
Wim Kortenoeven
Foto: Dijkstra

Kortenoeven stemde eind vorig jaar als enige van zijn partij tegen het voorstel om onverdoofd-ritueel-slachten van dieren te verbieden. Begin vorig jaar jaar kwam hij in het nieuws toen hij maandenlang een oranje-wit-blauwe Prinsenvlag voor het raam van zijn werkkamer liet hangen. „De vlag van de Republiek Nederland symboliseert de positieve periode van de Gouden Eeuw, waarin Nederland z'n grootste periode in de geschiedenis heeft doorgemaakt”, zei hij in een reactie op de ophef.

Met minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken vocht hij menig robbertje uit over Iran. Kortenoeven: „Nederland moet niet met zich laten sollen. Mijn partij blijft er ook bij dat de Iraanse ambassadeur in Den Haag Nederland moet worden 'uitgeschopt”, zei hij begin 2011.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.6 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%