Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Ophef over boze brief Zutphen aan twitteraar

14 AUG 2012

ZUTPHEN - De VVD in Zutphen wil dat de gemeente stopt met het versturen van brieven aan mensen die kritisch over Zutphen twitteren. Dat zei fractievoorzitter Willem van Stockum van de oppositiepartij dinsdag. Een Zutphenaar die zich negatief had uitgelaten over de gemeente, kreeg enkele dagen geleden een brief in de bus van het college van burgemeester en wethouders. Daarin wordt hij met klem uitgenodigd naar het gemeentehuis te komen voor een gesprek.

„Ik verwacht dat u zich bij toekomstige berichtgeving zult beperken tot de inhoudelijke aspecten”, staat in de brief. „Ik zou het college willen aanraden hier subiet mee te stoppen. Ik vraag me af of ambtenaren niet wat zinnigers hebben te doen”, aldus Van Stockum.

Volgens de politicus is de twitteraar, samen met een aantal andere bewoners van een nieuwbouwwijk, ontevreden over het niet nakomen van beloften over duurzaamheidsmaatregelen in die wijk. „Dat blijkt in de praktijk tegen te vallen”, aldus Van Stockum. „Het ging om een fout in de aanbesteding. Petje af voor de gemeente, die heeft geprobeerd te bemiddelen. Dat ze niet blij is met kritische noten kan ik me voorstellen, maar een brief is dan niet erg praktisch. Het lijkt mij dat je dat beter in een gesprek kan zeggen.”

De gemeente wil niet reageren. Wel staat er in een verklaring: „De gemeente Zutphen vindt het belangrijk dat mensen met wederzijds respect met elkaar omgaan.” Reageren doet de gemeente alleen richting de uitgenodigde inwoner, stelt een woordvoerster verder. De twitteraar zelf liet in De Stentor weten de brief kinderachtig te vinden. Hij accepteert de uitnodiging wel.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.73
+ / - +0.97%