Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Burgemeester noemt overlast nog altijd 'incidenten'

Politie Gouda pakt zes stenengooiers op

15 MEI 2009

GOUDA - De politie heeft vrijdag zes jongeren aangehouden op verdenking van het gooien van stenen naar agenten en naar een politieauto. Drie van de verdachten zijn 18 jaar, twee zijn 19 en één van hen is 22. Vijf verdachten werden in hun woning in Gouda in de kraag gevat. Een Zoetermeerder meldde zich enige uren later vrijwillig.

De groep had dinsdag stenen gegooid nadat twee anderen op verdenking van een woninginbraak waren opgepakt. De stenen raakten de agenten en de wagen niet. Na het voorval heeft de politie de beelden van cameratoezicht van gemeente Gouda opgevraagd om de daders te kunnen identificeren. Het opsporingsonderzoek loopt nog.

Woensdag werd Gouda voor de zoveelste keer opgeschrikt door overlast van Marokkaanse jongeren. 's Avonds werd een Albert Heijn in de stad belaagd door Marokkaanse jongens. Het tuig gooide in de supermarkt in de wijk Bloemendaal flessen kapot, smeet producten door de supermarkt en stal spullen uit de winkel.

Vorig jaar ontstond in de wijk Oosterwei in Gouda grote onrust door jongeren van Marokkaanse afkomst. Het politiekorps Hollands Midden, waaronder Gouda valt, kreeg extra rechercheurs om zaken (vooral overvallen en geweldplegingen) op te lossen. Ook kreeg de stad van minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) geld voor gezinscoaches.

Burgemeester Cornelis vindt dat het "niet misgaat in Gouda". Het gaat om "incidenten".

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
24.9 °C
ZO3
Beurs AEX
AEX 520.39
+ / - -0.28%