Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Badr Hari opgepakt

12 NOV 2012

Drie dagen na zijn vrijlating heeft kickbokser Badr Hari al laten blijken lak te hebben aan de voorwaarden die de Amsterdamse rechtbank heeft verbonden aan de schorsing van zijn voorlopige hechtenis. De van poging tot doodslag en zware mishandeling verdachte vechtsporter verscheen gistermiddag doodleuk in bar Moustache in de Utrechtsestraat in Amsterdam, waar hij met zijn geliefde Estelle een broodje nuttigde.

Badr Hari wordt door de politie afgevoerd.
Badr Hari wordt door de politie afgevoerd.
Foto: Danny Ghosen, PowNews

Volgens Badr Hari had hij niet goed begrepen wat de schorsingsvoorwaarden precies inhielden.

Advocaat Benedicte Ficq ontkende gisteren in eerste instantie glashard dat haar cliënt in de bar was verschenen. Later gaf ze toe dat hij er een ’kwartiertje een broodje had gegeten’. Ficq ontkende in eerste instantie overigens ook de mishandelingen van Badr in de Amsterdam ArenA. Daarna kwam ze met de verklaring dat haar cliënt slechts een ’corrigerende tik’ had gegeven.

Afgelopen vrijdag bepaalde de Amsterdamse rechtbank dat Badr alleen tijdelijk de gevangenis mocht verlaten als hij zich niet in horecagelegenheden zou vertonen. Een woordvoerder van de Amsterdamse rechtbank bevestigde dat aan deze voorwaarde geen nuanceringen waren verbonden.

De rechtbank legde de voorwaarde op om te voorkomen dat Badr zich in openbare gelegenheden opnieuw schuldig zou maken aan gewelddadigheden. Het openbaar ministerie voerde vanavond overleg over de vraag of Badr Hari opnieuw wordt gearresteerd.

In soortgelijke gevallen van schending van de schorsingsvoorwaarden gaat het OM vrijwel altijd tot arrestatie over. Een raadkamer van de rechtbank moet dan in een later stadium bepalen of de schorsing komt te vervallen.

De vrijlating van Badr Hari leidde afgelopen vrijdag al tot woedende en verbijsterde reacties. De slachtoffers Koen Everink, Jeroen van den Berg en Olivier de Vuijk, die door de vechtsporter zwaar werden mishandeld, voelen zich nog altijd door de Amsterdamse rechtbank in de steek gelaten.

Ook het openbaar ministerie liet weten verbijsterd en teleurgesteld te zijn door de beslissing van de Amsterdamse rechtbank. Badr Hari wordt verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling van tenminste zes personen in vier verschillende horecagelegenheden in Amsterdam.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.9 °C
W3
Beurs AEX
AEX 528.06
+ / - -0.08%