Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Vertrouwen op dieptepunt

25 NOV 2012

DEN HAAG - Het vertrouwen in de Nederlandse  ministers lijdt  onder de problematische start van het kabinet. De positie van Mark Rutte is dramatisch verslechterd sinds de verkiezingen. In het vorige kabinet scoorde hij (samen met De Jager) altijd het hoogst. Aldus blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

Foto: Maurice de Hond
Foto: Maurice de Hond

De vertrouwenscijfers zijn met name laag  omdat de VVD- en de PvdA-kiezers de "eigen" ministers relatief lage cijfers geven. 

Opmerkelijk daarbij is de lage score van Mark Rutte. Alleen Ploumen en Blok scoren lager. De positie van Mark Rutte is dramatisch verslechterd sinds de verkiezingen. In het vorige kabinet scoorde hij (samen met De Jager) altijd het hoogst.

De coalitiepartners VVD en PvdA zouden bij verkiezingen op dit moment respectievelijk 23 en 25 zetels halen, 18 en 13 zetels minder dan waarmee ze nu in de Tweede Kamer zitten. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

 

 

SP, 50PLUS, PVV, D66 en CDA staan allemaal op winst. Het CDA zou nu 17 zetels halen (nu 13 in de Kamer) en 50PLUS 8 zetels (nu 2). Volgens De Hond zou 12 procent van alle kiezers boven de 50 nu 50PLUS kiezen.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
WZW5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%