Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Uitvaart grensrechter maandagmiddag

07 DEC 2012

ALMERE - De uitvaart van grensrechter Richard Nieuwenhuizen vindt maandag plaats. Dat zei voorzitter Marcel Oost van SC Buitenboys vrijdag. De crematieplechtigheid begint om 14.30 uur in Almere.

Richard Nieuwenhuizen
Richard Nieuwenhuizen
Foto: Facebook

De crematie zelf is besloten, maar volgens Oost begrijpt de familie dat er ook van buitenaf veel belangstelling is. Buiten het crematorium is de dienst dan ook in ieder geval voor de pers via geluid te volgen. Met de gemeente en politie wordt nog overlegd of er ook een plek komt waar andere belangstellenden de dienst kunnen volgen.

Omdat er rond het crematorium maar beperkt plaats is voor publiek, gaat de politie goed in de gaten houden of het niet te druk wordt. „Vol is vol”, zei Oost. Volgens de voorzitter wordt er geen route afgezet naar het crematorium, maar is er wel een lange oprit waar belangstellenden langs kunnen staan.

De kist gaat door een erehaag van jeugdspelers van Buitenboys. De 41-jarige grensrechter stierf maandag nadat hij een dag eerder op het voetbalveld van die club ernstig was mishandeld.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
W1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%