Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Cel voor projectontwikkelaars in fraudezaak

07 DEC 2012

AMSTERDAM - Twee projectontwikkelaars zijn vrijdag door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot 16 maanden cel, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, voor hun rol in een grote vastgoedfraudezaak. Volgens het hof hoorden zij bij de criminele organisatie van Jan van V., directeur van Bouwfonds en hoofdverdachte in de zaak, en hebben zij contracten, brieven en facturen vervalst en geld witgewassen.

Foto: ANP

De zaak tegen de verdachten, Maarten M. en Rob W., behoort tot het omvangrijke Klimoponderzoek. In 2009 legde de rechtbank hun 16 maanden cel op. Het tweetal tekende daar beroep tegen aan. Jan van V. is begin dit jaar door de rechtbank veroordeeld tot 4 jaar cel. In zijn zaak en die van een aantal andere verdachten loopt het hoger beroep nog.

Volgens het hof hebben M. en W. vanaf de zomer 2000 tot de criminele organisatie van Van V. behoord. De rechters tekenden aan dat zij „op slinkse wijze” in het vastgoedfraudeweb zijn getrokken door de initiatiefnemers daarvan. Bij het bepalen van de straf woog het hof ook mee dat de beide beklaagden hebben meegewerkt aan het onderzoek.

Dinsdag brengt justitie een zaak voor de Amsterdamse rechtbank waarin Edwin de Roy van Zuydewijn, voormalig echtgenoot van prinses Margarita, verdachte is. Hij zou in 2001 een vervalste factuur hebben ingediend bij het vastgoedbedrijf van M. en W.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
NO2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%