Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Ruwaard geeft patiënten nul op rekest

07 DEC 2012

SPIJKENISSE - Ondanks aandringen van Hartpatiënten Nederland maakt het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse zijn interne rapport over de cardiologieafdeling de komende maanden nog niet openbaar. Dat meldde een woordvoerder van het ziekenhuis vrijdag. Donderdag eiste de stichting „complete openheid” van het ziekenhuis om het vertrouwen te herstellen.

Foto: Roel Dijkstra

„We willen zorgvuldig zijn en het pas verspreiden als we het complete dossier hebben afgerond. Dan is de context helderder. We willen voorkomen dat er harde conclusies worden getrokken voordat we zelf een goed beeld hebben”, aldus de zegsvrouw. Volgens haar staan er in het voorlopige rapport een hoop vragen en mogelijke aannames. „Die moeten niet uit verband worden getrokken en als juist worden gezien.”

Binnenkort gaat een onafhankelijke commissie alle misstanden onderzoeken. Het ziekenhuis denkt dat dat ongeveer 5 maanden duurt. „Daarna kunnen we eerst de nabestaanden informeren en vervolgens alles in één keer openbaar maken.” Wel heeft het ziekenhuis de stichting uitgenodigd voor een gesprek. „Daarin kunnen we meningen uitwisselen en onjuistheden rechtzetten.” Hartpatiënten Nederland heeft laten weten hier graag op in te gaan. De ontmoeting zal waarschijnlijk eind volgende week plaatsvinden.

Het Ruwaard van Putten kwam vorige maand in opspraak door een abnormaal hoog sterftecijfer op de afdeling cardiologie, wat mogelijk komt door fouten van cardiologen. De afdeling sloot kort daarna op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%