Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Meer aangiften tegen Ruwaard-ziekenhuis

07 DEC 2012

ROTTERDAM - Het aantal mensen dat aangifte wil doen tegen het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse of een behandelaar ervan, is flink toegenomen. Het zijn er inmiddels 21, 14 meer dan eind vorige week.

Foto: anp

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag laten weten. Een woordvoerster kon nog niet zeggen waarvan of tegen wie of welke afdeling de patiënten of hun nabestaanden precies aangifte willen doen. Hun aangifte wordt vanaf volgende week opgenomen.

De hartafdeling van het ziekenhuis werd vorige maand gesloten vanwege een mogelijk onverklaarbaar hoog sterftecijfer op die afdeling in 2010. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft het hele ziekenhuis onder verscherpt toezicht gesteld. De vier cardiologen zijn op non-actief gesteld.

De meldingen van patiënten of nabestaanden komen terecht bij de coördinator van een team medische rechercheurs. Omdat medische strafzaken ingewikkeld zijn, zijn deze gespecialiseerde politiemensen met de zaak bezig.

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis is van plan om de afdeling cardiologie binnenkort weer te openen, maar dan met andere cardiologen, onder regie van het Maasstad Ziekenhuis.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.9 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%