Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

'Voetbalwet aanscherpen'

07 DEC 2012

Minister Edith Schippers (Sport) wil de voetbalwet aanscherpen naar aanleiding van de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Daardoor kunnen daders in de toekomst harder worden gestraft. Hoe ze dit precies wil doen, zal zij volgende week met haar gesprekspartners overleggen.

Foto: ANP

Op uitnodiging van Schippers komt dinsdag een groot aantal betrokken partijen samen voor topberaad over het geweld op en rond de voetbalvelden. Schippers kondigde dat vrijdag aan in Pauw & Witteman.

Aan tafel zitten burgemeesters en wethouders uit grote voetbalsteden, de voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten, voetbalbond KNVB, sportkoepel NOC-NSF, vertegenwoordigers van de politie en maar liefst vier ministers. Behalve Schippers zijn dat Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie), Lodewijk Asscher (Integratie) en Jet Bussemaker (Onderwijs).

Asscher zit er als verantwoordelijk minister voor integratie bij omdat er in de statistieken een oververtegenwoordiging is van Marokkaanse jongens in het sportgeweld, aldus Schippers. Twee van de jongens die verdacht worden van het doodschoppen van de grensrechter hebben een Marokkaanse afkomst.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.5 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%