Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Leden Nieuw-Sloten bedreigd

08 DEC 2012

Bij de bestuursleden, trainers, spelers en vrijwilligers van sportvereniging Nieuw-Sloten zijn bedreigingen via e-mail en social media niet van de lucht na het doodschoppen van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Zo worden spelertjes van de Amsterdamse club uitgescholden, bespuugd, belaagd en gepest.

Foto: EPA

„Wij willen niet bagatelliseren wat er is gebeurd, daarvan zijn wij ook geschrokken. Maar de haat die ons nu treft, is niet de manier om naar de toekomst te kijken”, zegt Ron Grevink, acht jaar lang zeer actief binnen de club, momenteel onder meer als lid van de technische commissie van Nieuw-Sloten en leider van de C1-spelers.

Grevink: „De afgelopen week is voor kinderen die spelen bij Nieuw-Sloten traumatisch geweest. Kinderen in de leeftijd van zes tot veertien jaar, die tot vorige week trots waren bij Nieuw-Sloten te voetballen, werden opeens op school, op straat en binnen hun vriendenkring uitgescholden en zelfs bespuwd en geslagen. Een spelertje is op school bedreigd met de woorden ’we zullen die k*****kop van jou eens lekker in elkaar trappen’. Hij zit doodsbang thuis.”

Lees verder in De Telegraaf van vandaag.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%