Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Mogelijk 20.000 mensen in stille tocht Almere

08 DEC 2012

ALMERE - Mogelijk komen er zondag 20.000 mensen af op de stille tocht die in Almere wordt gehouden ter nagedachtenis aan de door geweld overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Dat zei Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere, zaterdag in het Tros-radioprogramma Kamerbreed. Ze benadrukte dat de tocht alleen voor mensen uit Almere is.

Foto: ANP

De burgemeester hoopt daarmee dat de tocht niet uit de hand loopt. Daarnaast zei Jorritsma niet te verwachten dat er leden van Nieuw-Sloten mee zullen lopen. Daar speelden de jongens die Nieuwenhuizen dusdanig mishandelden dat hij overleed.

 

 

Stille tocht Richard Nieuwenhuizen

Op zondag 9 december vindt in Almere een stille tocht plaats ter nagedachtenis aan Richard Nieuwenhuizen.

De familie wil heel graag deze stille tocht met alleen Almeerders en een aantal genodigden laten plaats vinden, en hoopt dat iedereen deze wens zal respecteren.

De familie laat weten enorm geroerd te zijn door de overweldigende belangstelling en steunbetuigingen uit binnen- en buitenland en voelen zich hierdoor enorm gesteund.

Met deze stille tocht wil de familie stil staan bij het overlijden van Richard en een sterk en krachtig signaal afgeven dat er zonder respect geen voetbal kan zijn.

Wilt u meelopen? Hou de volgende punten in gedachten:

- Kom met het openbaar vervoer; er rijden zondag meer bussen in Almere.
- Open vuur is niet toegestaan. Alleen de familie loopt met fakkels. De rest van de stoet is uitgenodigd om met zaklantaarns, ledlampjes of lampions te lopen.
- Neem geen spandoeken mee.
- Let op het weerbericht en kleed je warm aan.
- Neem zelf iets te eten en te drinken mee. Er wordt geen eten of drinken aangeboden, de kantines van de voetbalverenigingen zijn gesloten.

Programma

Om 17.00 uur start de stille tocht met een bijeenkomst bij Almere City FC met toespraken van vertegenwoordiging familie Nieuwenhuizen, Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere en Michael van Praag, voorzitter KNVB. Om ongeveer 17.30 uur lopen we de stille tocht van ruim 2 ½ km van Almere City FC naar S.C.Buitenboys. Daar kunnen mensen eventueel bloemen neerleggen.

17.6 °C
NNW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.87
+ / - -0.87%