Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Kluisroof DNB kinderspel

11 DEC 2012 Daphne van Dijk

Kinderlijk eenvoudig liep Sanjay D. met 1,2 miljoen euro de deur uit bij De Nederlandsche Bank aan het Frederiksplein in Amsterdam. Tijdens een pauze was de in New Delhi geboren bankmedewerker zes keer op en neer geweest van de kluis naar het toilet. Hij maakte de klapper van zijn leven. Pas twee weken later werd de roof ontdekt.

Foto: Peter Schoonen

Sanjay D. (43) kon probleemloos zijn gang gaan toen hij in 2008 de kluis van De Nederlandsche Bank lichter maakte. Een week later vloog D. ongehinderd naar zijn geboorteland India om daar als een vorst te kunnen leven.

De details van de bankroof kwamen gisteren aan de orde tijdens de rechtszaak tegen de voormalige bankmedewerker. Op 9 september 2008 nam Sanjay, die volgens collega’s kampte met geldproblemen, geen pauze. Hij was kennelijk in het bezit van valse kluissleutels en hoewel de protocollen voorschreven dat niemand alleen de kluis in mocht, ging D. in zijn eentje zes keer op en neer met een tasje in zijn hand van kluis naar toiletblok. Ook werd hij geen enkele keer gevisiteerd.

De volgende dag meldde D. zich ziek met vage klachten, maar kreeg desondanks van zijn baas toestemming om bijna een week later, op 15 september, naar India te vliegen om zogenaamd zijn zieke broer te bezoeken.

Lees verder in De Telegraaf van vandaag.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.86
+ / - +0.04%