Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

'Pas op plaats voor EU-missie Mali'

11 DEC 2012

DEN HAAG - Nederland wil even pas op de plaats maken wat betreft de EU-trainingsmissie in Mali. Dat zei minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking dinsdag tijdens een overleg in de Tweede Kamer.

Foto: ANP

We moeten om tafel gaan zitten en dan onze positie weer bepalen, zei Ploumen. De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU besloten maandag om militaire trainers naar Mali te sturen om het leger te trainen voor de strijd tegen islamitische militanten. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans zei eerder dat het kabinet in principe bereid is een bescheiden bijdrage te leveren aan de missie.

Maar maandagavond voerde het leger in Mali een staatsgreep uit en zette de interim-regering af. Ploumen bracht eerder die dag nog een kort bezoek aan het land. Ze had toen geen signalen gekregen dat er iets ophanden was. De militairen hadden in maart ook al een coup gepleegd. Daarna is het noorden in handen gekomen van radicale islamisten. Daar dreigt nu een vrijhaven voor terroristen te ontstaan.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
24.9 °C
ZO3
Beurs AEX
AEX 520.26
+ / - -0.31%