Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Prinses Mabel komt aan bij het Paleis op de Dam.
Prinses Mabel komt aan bij het Paleis op de Dam.
Foto: Evert Elzinga

Prinses Mabel weer bij publiek optreden

12 DEC 2012

AMSTERDAM - Prinses Mabel verschijnt woensdag voor het eerst sinds het ski-ongeval van haar man prins Friso weer in het openbaar. Samen met koningin Beatrix, prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prins Constantijn en prinses Laurentien is ze in het Koninklijk Paleis in Amsterdam aanwezig bij de uitreiking van de Prins Claus Prijs.

De prijs wordt uitgereikt door prins Constantijn, die samen met Friso erevoorzitter is van het Prins Claus Fonds. Friso zou eigenlijk de uitreiking van de prijs voor zijn rekening nemen. De prins ligt sinds 17 februari in coma sinds hij bij het Oostenrijkse Lech onder een lawine belandde.

Mabel heeft sinds het ongeval van haar echtgenoot geen publieke optredens gehad. Zo was ze niet bij de viering van Koninginnedag. In juni was ze in het Italiaanse Florence wel aanwezig bij het huwelijk van prinses Carolina en Albert Brenninkmeijer.

De Grote Prins Claus (100.000 euro) gaat dit jaar naar de Argentijnse uitgeverij Eloísa Cartonera. Deze non-profitorganisatie geeft handgemaakte boeken uit met omslagen van gerecycled karton.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%