Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Raad oordeelt in tuchtzaak Moszkowicz

12 DEC 2012

AMSTERDAM - De Raad van Discipline in Amsterdam velt woensdag een oordeel over wederom een tuchtzaak tegen advocaat Bram Moszkowicz. Het gaat om de klacht van de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten Germ Kemper over het beledigen van rechter Marcel van Oosten, voorzitter van de rechtbank die de strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders heeft afgewikkeld.

Bram Moszkowicz terug in de schoolbanken
Bram Moszkowicz terug in de schoolbanken

De klacht is apart behandeld van een veel grotere tuchtzaak tegen de bekende strafpleiter, waarin de raad eind oktober oordeelde dat Moszkowicz zijn vak niet langer mag uitoefenen. In die klachtenreeks ging het onder meer om het stelselmatig niet naleven van advocatenregels, waaronder het melden van contante betalingen. Ook een aantal cliënten heeft zich ten overstaan van de raad over Moszkowicz beklaagd.

De uitlatingen over rechter Van Oosten deed Moszkowicz in dagblad De Telegraaf. Hij noemde de magistraat krampachtig en humorloos en stelde volgens deken Kemper diens onafhankelijkheid ter discussie door vast te stellen dat hij „kennelijk was volgestopt met opdrachten” van bovenaf.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
20.7 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 517.23
+ / - -0.46%