Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Fleur Agema lijdt aan MS

12 DEC 2012

DEN HAAG - Fleur Agema (36) lijdt aan de ernstige zenuwaandoening multiple sclerose. Dat maakte het PVV-Kamerlid vandaag zelf bekend aan haar collega’s in de Tweede Kamer. De ziekte heeft volgens haar geen invloed op haar functioneren als politicus.

Foto: anp

"De ziekte komt en gaat. Maar het gaat nu goed en hopelijk blijft dat ook zo. Ik ben optimistisch'', aldus Agema die al langer problemen had met een hand. De diagnose is eind vorig jaar al gesteld, waarna het Kamerlid mensen in haar nabije omgeving inlichtte. "Ik heb 't aanvankelijk aan niemand willen zeggen, maar ik wil ook niet liegen. En je moet toch uitleggen waarom je bijvoorbeeld in het ziekenhuis hebt gelegen.'' Uiteindelijk vertelde ze erover in een interview over het jaar 2012 met glossy Grazia.

Agema is sinds 2006 Kamerlid voor de PVV. Daarnaast is ze vicevoorzitter en woordvoerster langdurige zorg. Van 2003 tot 2007 was ze eveneens statenlid in de provincie Noord-Holland.

In Nederland lijden ongeveer 16.000 mensen aan multiple sclerose. Bij MS-patiënten wordt het afweersysteem ontregeld. Het valt niet alleen maar bacteriën en virussen aan maar ook eigen zenuwweefsel van de patiënt. De klachten van MS-patiënten zijn erg divers. Daarom duurt het vaak een tijdje voordat de diagnose gesteld wordt. Verzwakte spieren, vermoeidheid of slecht zien, zijn klachten die vaker voorkomen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%