Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

Celstraffen geëist wegens fatale burenruzie

12 DEC 2012

ALMELO - Het Openbaar Ministerie (OM) in Almelo heeft woensdagmiddag 2 jaar celstraf geëist tegen een 61-jarige Almeloër. Die kreeg ruzie met de vader van zijn Turkse buurman, waarbij de vader viel en later aan de gevolgen daarvan overleed.

Tegen de 23-jarige zoon van de verdachte heeft het OM 3 maanden cel geëist, gelijk aan diens voorarrest, plus een taakstraf van 60 uur. De 60-jarige echtgenote hoorde een taakstraf van 30 uur eisen. Hoewel het OM vond dat ook de 36-jarige zoon van het slachtoffer bovenmatig geweld had gebruikt, vond de officier van justitie het gezien de gevolgen van de ruzie ongepast hem een straf op te leggen.

De ruzie tussen een Nederlands en een Turks gezin speelde zich af op 23 juni van dit jaar. Omdat er eerst sprake leek te zijn van racisme, ontstond veel ophef over de dood van de Turkse man. Later bleek dat er allang spanningen waren en onverdraagzaamheid van beide partijen.

Op 23 juni kregen de moeder van het Nederlandse gezin en de Turkse buurman op straat woorden met elkaar. Daarna liep de zaak snel uit de hand. De vader van het Turkse gezin zou geduwd zijn toen hij de moeder van het Nederlandse gezin aanviel. Daarbij viel hij. Hij liep hersenletsel op, waaraan hij op 4 juli overleed. Voor de man werd een drukbezochte stille tocht gehouden in Almelo.

Aanvankelijk legde het OM vader en zoon doodslag in vereniging ten laste, maar die aanklacht is op het laatste moment ingetrokken. Het OM acht nu geweldpleging bewezen.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
-2.2 °C
ZO1
Beurs AEX
AEX 454.47
+ / - +1.08%