Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Zelfmoord meisje voor ogen klasgenoten

13 DEC 2012

MEPPEL - Een 15-jarige scholiere uit Staphorst heeft dinsdagochtend voor de ogen van enkele klasgenoten een einde aan haar leven gemaakt. Het meisje sprong op weg naar school voor de trein. Ze zou haar wanhoopsdaad hebben gepleegd omdat ze werd gepest.

Dat schrijft De Stentor. Het meisje was een vmbo-scholiere van AOC Terra in Meppel. In een afscheidsbrief zou ze enkele pestkoppen bij naam hebben genoemd. De school onderzoekt of inderdaad sprake was van pesten.

De verslagenheid op de school is enorm.  “Dit is een ramp. In de eerste plaats voor de ouders en de broers van de scholiere, maar ook voor onze leerlingen, leerkrachten en onze school. Heel Meppel en Staphorst hebben hier veel verdriet van”, aldus de directeur van de school in de krant.

Voor de leerlingen die getuige waren van de zelfmoord is slachtofferhulp ingeschakeld. Ook is op school een stilteruimte ingericht.

In november pleegde de 20-jarige Tim Ribberink uit Tilligte zelfmoord. In een afscheidsbrief aan zijn ouders liet hij weten het pesten en treiteren beu te zijn. De Stichting Veilig Onderwijs drong eerder deze week aan op een parlementair onderzoek naar pestgedrag op scholen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
Weet u meer?
12.1 °C
WNW2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%