Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Wilders bedreigd na Marokkanenuitspraak

13 DEC 2012

DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders zegt veel doodsbedreigingen te hebben ontvangen sinds zijn uitspraak dat de dood van een grensrechter niet alleen een voetbalkwestie maar ook een Marokkanenprobleem is. In de afgelopen week is hij naar aanleiding daarvan ongeveer 20 keer via e-mail en Twitter met de dood bedreigd, zo liet hij donderdag weten.

Foto: dijkstra bv

„Het is triest en veelzeggend”, stelde Wilders. Hij heeft deels al aangifte bij de politie gedaan van de bedreigingen, de rest volgt nog, gaf hij in een toelichting aan. Volgens Wilders gaat het bij de uitingen onder meer om mensen die zeggen zijn hoofd eraf te hakken, hem kapot te schieten of hem op andere manier te vermoorden.

Wilders vroeg zich vorige week af waarom niemand eerlijk durft te benoemen dat er een probleem is met Marokkanen op straat, school, in het winkelcentrum en op het voetbalveld en dat „65 procent van de Marokkaanse jongeren al eens is aangehouden door de politie”.

Aanleiding daarvoor was de gewelddadige dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Die werd in Almere na afloop van een wedstrijd tussen Buitenboys B3 en de Amsterdamse club Nieuw Sloten B1 ernstig mishandeld door spelers van de bezoekende club. Een dag later overleed hij in het ziekenhuis.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.6 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%