Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Aldi boos om Fyra-vergelijking

14 DEC 2012

BREDA - De Duitse supermarktketen Aldi is boos omdat het wordt vergeleken met de spiksplinternieuwe hogesnelheidstrein Fyra. Het nieuwe zorgenkindje van de NS wordt 'Aldi-trein' genoemd, omdat het van zeer bedenkelijke kwaliteit is.

Foto: anp

"Het is het goedkoopste model en de kwaliteit is onder de maat", foetert Jan Vanseveren van de Belgische treinreizigersorganisatieTreinTramBus (TTB). "De problemen van de Fyra zitten in de trein en niet in het spoor."

De Fyra wordt smalend een 'goedkope Aldi-trein' genoemd. Deze vergelijking stuitte op weerstand van de Aldi. "We vinden het jammer dat dit Aldi in een slecht daglicht stelt", laat de Duitse warenhuisketen weten in een verklaring. "Wij hebben ons succes te danken aan het consequent toepassen van ons principe hoge kwaliteit-lage prijs."

Ronduit slecht

De problemen met de Fyra zijn ook een bron van ergernis in de Tweede Kamer. "De punctualiteit is ronduit slecht en reizigers kunnen niet op de Fyra vertrouwen", stelde CDA-Kamerlid Jaco Geurts donderdag tijdens een debat met staatssecretaris Mansveld (Spoor). De SP noemde de Fyra "het grootste hoofdpijndossier uit het de spoorgeschiedenis."

De helft van de Fyra's reed de afgelopen dagen niet op tijd. Twee derde van de reizigers had een vertraging van een kwartier, erkent de NS in het AD.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%