Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Kersttoespraak Koningin uitgelekt

24 DEC 2012

Den Haag - De kersttoespraak van koningin Beatrix is al te zien op internet. Dat is maandag ontdekt door te spelen met de datum op een server van de overheid. Ontdekker en internetmarketeer Anne Jan Roeleveld meldde dit op Twitter.

Koningin Beatrix tijdens haar kersttoespraak vorig jaar
Koningin Beatrix tijdens haar kersttoespraak vorig jaar
Foto: ANP

De toespraak draait om het thema vertrouwen. De koningin heeft de toespraak enkele dagen geleden opgenomen. Ze zegt onder meer dat „in het licht van geloof, hoop en liefde mensen tot elkaar worden gebracht en nieuwe bezieling vinden”. De koningin bedankt ook voor het medeleven dat de familie dit jaar heeft mogen ontvangen.

Beatrix spreekt ook haar vertrouwen in in Europa. De EU heeft welvaart gebracht. „Toch is er meer dan geld alleen. Bovenal biedt Europa ons vrede”, aldus de vorstin. Ze roept op tot verbintenis. “Kerstmis is een feest van mensen met een goede wil.”

Anne Jan Roeleveld deed zijn ontdekking door op de website van het Koninklijk Huis de laatste video te bekijken. In het internetadres paste hij vervolgens de datum en het volgnummer aan en kon de video downloaden. Omdat hij de koningin over vertrouwen hoorde praten, begreep Roeleveld dat het om de nieuwe kerstrede ging. Het thema vertrouwen was al door de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

Nederland 1 en 2 en Radio 1 zenden de kersttoespraak van de koningin dinsdag, eerste kerstdag, om 13.00 uur tegelijkertijd uit.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.3 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%