Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Badr Hari uit de gevangenis

22 JAN 2013

AMSTERDAM - Kickbokser Badr Hari is weer op vrije voeten. Hij verliet dinsdag de gevangenis in Zoetermeer. Zonder verder iets te zeggen tegen de verzamelde pers, stapte hij achterin een zwarte Porsche Cayenne waarin ook zijn partner Estelle Cruijff zat.

Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP

De rechter in Amsterdam bepaalde maandag dat Hari de periode tot zijn proces in vrijheid mag afwachten. De kickbokser moet zich wel aan een aantal voorwaarden houden. Zo mag de vechtsporter tussen 20.00 en 08.00 uur niet in horecagelegenheden komen. Ook mag hij, met uitzondering van Estelle, geen contact hebben met getuigen in zijn zaak.

Punten op de i

Op die voorwaarden ging het de vorige keer fout; het is namelijk niet de eerste kans die Hari van de rechter krijgt. De eerste keer belandde hij binnen afzienbare tijd weer in de cel omdat hij, tegen alle voorwaarden in, contact had met getuigen en in een broodjeszaak was gesignaleerd. Zijn advocaat Bénédicte Ficq zei maandag dat ze dit keer „meer dan alle punten op de i” gaat zetten om Badr Hari de regels en voorwaarden van zijn vrijlating goed uit te leggen.

Sensation

Hari wordt verdacht van de ernstige mishandeling van zakenman Koen Everink, tijdens dancefestijn Sensation in de Amsterdam ArenA op 8 juli, een reeks andere geweldsmisdrijven en een verkeersovertreding. De rechter liet Hari gaan vanwege het persoonlijk belang van de verdachte. De belangrijkste getuigen in het Sensationonderzoek zijn nu gehoord.

Hoger beroep

Het OM wil nog meer getuigen horen, maar de rechter vindt het niet noodzakelijk dat Hari daarvoor achter de tralies blijft. Justitie zei het maandag niet eens te zijn met het besluit en beraadt zich nog op een hoger beroep over de vrijlating.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.94
+ / - +0.05%