Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Talitha dreigt vriendin om boek

23 JAN 2013 John van den Heuvel en Bart Mos

VIDEO Voormalig fotomodel Talitha van Zon dreigt met juridische stappen wegens een onthullend boek over de verkrachting van haar vriendin Daphne door Mutassim Kaddafi, de later vermoorde zoon van de eveneens omgebrachte Libische dictator.

Talitha, ooit covergirl van mannenblad Playboy, werd ruim een jaar geleden wereldwijd bekend door tijdens de revolutie in Libië uit haar hotel in Tripoli te springen.

In het vandaag te verschijnen boek De laatste vlucht verhaalt Daphne de Boer (31) over het ijzingwekkende weekend dat zij in 2011 onbedoeld doorbracht in de klauwen van de Kaddafi’s. Ze werd in het paleis anderhalf uur lang verkracht door de als gewelddadig bekend staande Mutassim en dacht in doodsangst haar kinderen nooit meer te zullen terugzien. Daphne stelde achteraf onder valse voorwendselen naar Libië te zijn gelokt door de destijds met Mutassim bevriende Talitha van Zon.

De advocaat van het ex-model liet afgelopen maand weten dat het Daphne niet is toegestaan om in het openbaar uitspraken over Talitha te doen, omdat die haar reputatie zouden schaden. Doet Daphne dat toch, dan zal zij „terstond in kort geding betrokken worden”, zo schrijft Talitha’s raadsman. Daphne zegt desondanks met haar verhaal naar buiten te willen komen. Ze stuitte op veel onbegrip over haar onbezonnen trip naar Libië, niet in de laatste plaats bij haar familie.

Morgen doet Daphne uitgebreid haar schokkende verhaal in De Telegraaf.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.4 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%