Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

"EU-spion met pek en veren land uit"

31 JAN 2013

DEN HAAG - De PVV is geschrokken van de komst van een permanente EU-controleur naar Den Haag. Deze moet erop toezien dat onze regering wel alle Brusselse afspraken naleeft. Belachelijk, aldus de PVV, dat wil dat de 'spion' ,, met pek en veren terug naar Wallonië” wordt gestuurd.

Foto: anp

De partij van Wilders ziet er meer heil in om een vaste Nederlandse controleur in Brussel te stationeren die kan toezien op juiste besteding van het Nederlandse belastinggeld. De PVV heeft inmiddels vragen gesteld over de kwestie aan premier Mark Rutte en minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans.

Volgens ingewijden wordt de Belg Jean-Luc Annaert de nu al bekritiseerde controleur. Hij zou per half februari naar Nederland komen.

Annaert heeft geen bevoegdheid om politici of ambtenaren te corrigeren of terecht te wijzen. Acht lidstaten hebben sinds kort al zo'n European Semester Officer. Het is een van de manieren waarop de Commissie probeert meer greep te krijgen op begrotingen en economisch beleid in de lidstaten.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!