Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

OM niet in beroep tegen vrijlating Badr Hari

01 FEB 2013

AMSTERDAM - Justitie in Amsterdam gaat niet in hoger beroep tegen de vrijlating van kickbokser Badr Hari. Hoewel het Openbaar Ministerie (OM) het niet eens is met de beslissing, vecht het het besluit van de raadkamer van de rechtbank niet aan. Dat liet een woordvoerder van het OM vrijdag weten.

Foto: ANP

De rechtbank besloot vorige week maandag dat Hari zijn proces in vrijheid mag afwachten. Hij moet daarbij wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag hij tussen 20.00 en 08.00 uur niet in horecagelegenheden komen. Ook is het hem verboden contact op te nemen of te hebben met getuigen, met uitzondering van zijn vriendin Estelle Cruijff.

Het OM nam in zijn overweging mee dat het voorarrest van de 28-jarige kickbokser al voor de tweede keer is geschorst. De laatste keer heeft de rechtbank de beslissing goed gemotiveerd en strenge voorwaarden gesteld, zei de zegsman. Met die voorwaarden hoopt justitie dat de kans op herhaling en het risico dat Hari getuigen beïnvloedt, voldoende zijn ondervangen.

De rechtbank stelde verder een spoedige behandeling van de zaak te verwachten. „Daar zijn zowel wij als de verdediging het mee eens”, aldus de woordvoerder.

Hari zat sinds vorige zomer vast op verdenking van ernstige mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens het dancefeest Sensation in de Amsterdam ArenA op 8 juli. Justitie verdenkt hem van doodslag en inmiddels ook van een aantal andere mishandelingen. In november kwam de kickbokser al even vrij, maar dat duurde niet lang omdat hij zich niet aan de voorwaarden had gehouden.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
.6 °C
OZO1
Beurs AEX
AEX 454.98
+ / - +1.2%