Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

FNV-topman perst bejaarde vrouw af

04 FEB 2013 Bart Olmer

VEGHEL - Willem Linders (53), de eind vorige week plotseling opgestapte voorzitter van FNV Bouw, blijkt zich schuldig te hebben gemaakt aan afpersing van een 79-jarige vrouw in zijn woonplaats Veghel.

Foto: ANP

Donderdag staat de gevallen vakbondsleider voor de rechtbank Den Bosch. Linders – die heeft bekend – was twee weken vakbondsleider.

Linders eiste juni vorig jaar in dreigbrieven 20.000 euro van de bejaarde. Als zij de politie zou inlichten zou haar iets overkomen. De politie regelde twee overdrachtpogingen van het geld, in werkelijkheid gekopieerd nepgeld.

De eerste geldoverdracht mislukte, omdat rond diezelfde tijd een gedetineerde was ontsnapt uit een nabij ziekenhuis. Linders vluchtte toen hij overal sirenes hoorde van politiewagens die de gedetineerde achtervolgden. „Hij dacht dat het voor hem was”, aldus een justitiebron. Daarna kreeg de vrouw weer een dreigbrief, met een nieuwe plaats, datum en tijd voor de overdracht. De tweede geldoverdracht slaagde, waarna Linders door de politie – die op afstand toekeek – in zijn kraag werd gevat.

Lees meer in De Telegraaf.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
20.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.63
+ / - +0.57%