Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Kamer debatteert met Dijsselbloem over SNS

06 FEB 2013

DEN HAAG - De Tweede Kamer debatteert woensdagmiddag met minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën over het echec rond SNS Reaal en de nationalisatie van de bank voor 3,7 miljard euro.

Dijsselbloem sluit extra bezuiniging niet uit
Foto: ANP

De Kamer steunt de nationalisatie in overgrote meerderheid, maar heeft nog wel veel vragen over hoe het zo ver heeft kunnen komen en of het toezicht door De Nederlandsche Bank (DNB) voldoende is geweest. SP, ChristenUnie en PVV willen een parlementair onderzoek of enquête naar SNS, maar een meerderheid van de Kamer wil eerst het debat voeren met Dijsselbloem en een hoorzitting houden met DNB.

De Kamer wil ook weten of bonussen die verstrekt zijn bij SNS nog kunnen worden teruggevorderd. Dijsselbloem zei daar dinsdag over dat het „netjes” zou zijn als de SNS-top de bonussen terugbetaalt die zij in de jaren 2006-2008 „ten onrechte” heeft gekregen. Hij zei dat hij juridisch weinig mogelijkheden heeft om bonussen terug te eisen, maar de raad van commissarissen van SNS Reaal heeft gevraagd te bekijken wat toch nog mogelijk is.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.2 °C
Z1
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - 0.0%