Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Belgen boos over duur Haags diner

06 FEB 2013

ANTWERPEN - Het voltallige Haagse college van burgemeester en wethouders is deze week flink gefêteerd door hun Antwerpse collega’s. Op uitnodiging van de Belgen deden burgemeester Jozias van Aartsen en de wethouders zich tegoed aan een copieus diner in het met twee Michelinsterren bekroonde toprestaurant ’t Zilte. De rekening: 5500 euro. Het etentje zorgt voor flink wat ophef in de Antwerpse politiek.

Jozias van Aartsen
Jozias van Aartsen
Foto: Fotopersbureau Dijkstra

Dat schrijft Omroep West. ,,Er moet hier flink worden bezuinigd en daarom zouden ook de schepenen minder commissiezittingen houden en geen dure lunches meer nuttigen. Maar nog geen week later gaan ze voor 250 Euro per persoon eten. Dat is wel schijnheilig”, aldus een witheet gemeenteraadslid Wim van Osselaer (Vlaams Belang).

Het diner maakte onderdeel uit van een werkbezoek van het Haagse college van burgemeester en wethouders aan Antwerpen. De afgelopen dagen voerde het overleg met de Belgen over een rechtstreekse treinverbinding tussen Den Haag en Antwerpen en Brussel.

Sinds half januari is Den Haag bezig met een marktonderzoek naar een nieuwe intercityverbinding tussen Den Haag en Brussel. Op 9 december verdween de aloude Beneluxtrein die de hofstad verbond met de Belgische hoofdstad. De Fyra kwam ervoor in de plaats maar die deed Den Haag niet aan en kampte bovendien met veel problemen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.0 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%