Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

Wilde achtervolging eindigt na schoten

06 FEB 2013

DEN HAAG - De politie in Den Haag heeft woensdagmiddag grote moeite gehad een 53-jarige automobilist uit Delft in te rekenen. Agenten moesten uiteindelijk het vuur openen op de banden van zijn auto om hem tot stoppen te dwingen.

De verdachte was eerder op de Troelstrakade in Den Haag aan de kant gezet voor een bekeuring. Plotseling gaf de man gas en reed hij weg. Daarbij raakte hij de motoragent die hem had aangehouden. Tijdens de achtervolging die daarop volgde, reed de automobilist een politiewagen en nog een andere auto aan. De Delftenaar was echter niet van plan te stoppen en reed door.

Hij veroorzaakte volgens de politie zeer gevaarlijke verkeerssituaties, onder meer door over fiets- en voetgangerspaden te rijden. Voetgangers moesten opzij springen om zich het vege lijf te redden.

Op de Parallelweg werd de auto klemgereden. Toen man opnieuw probeerde te vluchten door weer tegen de politieauto aan te rijden, schoot een agent op de banden van de auto. Hij reed nog even door, maar in de Koningstraat, een paar honderd meter verderop, kon de politie hem uiteindelijk aanhouden.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
-2.2 °C
ZO1
Beurs AEX
AEX 454.47
+ / - +1.08%