Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Tubantia.nl

Ambtenaar Almelo neergeslagen met hamer

06 FEB 2013

ALMELO - Een doorgedraaide inwoner van Almelo heeft woensdag op het stadhuis een ambtenaar aangevallen met een hamer. De medewerker liep een zware hoofdwond op en is naar het ziekenhuis gebracht. Voor de balie waar de mishandeling gebeurde ligt een grote plas bloed.

De belager is een ontevreden bezoeker van het stadhuis, zo schrijft de Twentsche Courant Tubantia. Hij is aangehouden. Het slachtoffer werkt als conflictbemiddelaar bij de sociale dienst. De man is naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert niet in levensgevaar. Op de site van de Tubantia staat een foto van de in beslaggenomen hamer.

De schok op het stadhuis is groot. De publieksbalie is direct voor de rest van de dag gesloten. De politie doet sporenonderzoek en ondervraagt getuigen.

Burgemeester Jon Hermans van Almelo was bij een Twentse bijeenkomst in Den Haag, maar is ondertussen onderweg terug naar Almelo. Via Twitter uit zij haar afschuw over het incident: ,,Zojuist een van onze medewerkers ernstig mishandeld in stadhuis. Ambtenaren moeten veilig hun werk kunnen doen. Blijf met je handen van ze af.''

Het is niet de eerste keer dat ambtenaren in Almelo met geweld te maken krijgen. In 2008 gijzelde een boze horecaondernemer een wethouder en vier ambtenaren. Deze man, die tot 9 jaar celstraf is veroordeeld, gaf de gemeente de schuld van zijn financiële problemen. Hij bedreigde zijn gijzelaars met een vuurwapen, maar er raakte niemand gewond.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.9 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%