Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Stadhuis Almelo blijft gesloten na geweld

06 FEB 2013

ALMELO - Het stadhuis van Almelo blijft donderdagmorgen gesloten en is ook telefonisch niet bereikbaar. Dat is woensdagavond besloten, nadat rond 4 uur 's middags een 53-jarige ambtenaar van de publieksbalie was neergeslagen door een 41-jarige man uit Almelo. De verdachte is opgepakt en zit vast, aldus de politie.

Foto: Tubantia.nl

De ambtenaar raakte gewond aan zijn hoofd en is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij lag in een grote plas bloed voor de informatiebalie van het stadhuis. Over zijn toestand is nog niets bekend. De politie was woensdagavond nog druk bezig met het onderzoek naar het incident.

De hamer waarmee de 41-jarige man sloeg is in beslag genomen. De politie kan nog niets zeggen over de aanleiding voor het incident of het motief van de verdachte.

Burgemeester Jon Hermans van Almelo was in Den Haag, maar is spoorslags teruggekeerd naar Almelo. Via Twitter uitte zij haar afschuw over het incident: „Zojuist een van onze medewerkers ernstig mishandeld in stadhuis. Ambtenaren moeten veilig hun werk kunnen doen. Blijf met je handen van ze af.”

Op het stadhuis in Almelo is geschokt gereageerd op de gebeurtenis. Voor de medewerkers is slachtofferhulp geregeld. Donderdagochtend is er een bijeenkomst op het stadhuis.

Het is niet de eerste keer dat ambtenaren in Almelo met geweld te maken krijgen. In 2008 gijzelde een boze horecaondernemer een wethouder en vier ambtenaren. Deze man, die tot 9 jaar celstraf is veroordeeld, gaf de gemeente de schuld van zijn financiële problemen. Hij bedreigde zijn gijzelaars met een vuurwapen, maar er raakte toen niemand gewond.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.2 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.52
+ / - +0.14%