Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Herkomst op etiket

23 FEB 2013

PARIJS - De Franse president François Hollande dringt aan op verplichte etikettering en traceerbaarheid van vlees bij bewerkte voedingsmiddelen, om een herhaling van het paardenvleesschandaal te voorkomen. De president deed zijn oproep zaterdag aan het begin van de jaarlijkse landbouwbeurs in Parijs.

French President Hollande attends a news conference at the European Parliament in Strasbourg
French President Hollande attends a news conference at the European Parliament in Strasbourg
Foto: REUTERS

De Franse en Duitse ministers van Landbouw lieten vrijdag al weten eens te zijn over de noodzaak van etikettering van de herkomst van producten. Ze willen afspraken maken over de traceerbaarheid van vlees op een bijeenkomst van de Europese ministers van Landbouw in Brussel komende maandag.

De EU wil regels invoeren na het schandaal dat ontstond toen paardenvlees in plaats van rundvlees was gevonden in allerlei producten zoals lasagnemaaltijden. Het schandaal leidde tot terugroeping van bereide maaltijden en een beschadigd vertrouwen in de voedingsindustrie in Europa.

Vorige maand bleek uit tests in Ierland dat sommige rundvleesproducten paardenvlees bevatte. Inmiddels zijn al uit 17 EU-landen meldingen gekomen van opgedoken paardenvlees.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.9 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%