Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Brand in De Draak

26 FEB 2013

Bergen op Zoom - Het monumentale hotel De Draak in Bergen op Zoom is dinsdagavond getroffen door brand. Daarbij vielen geen gewonden. Wel is er sprake van de nodige schade in het hotel, dat stamt uit de middeleeuwen en later een aantal keren is herbouwd.

Foto: GinoPress

De brand is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan in de sauna. Ongeveer dertig hotelgasten zijn ondergebracht in een andere vestiging van het hotel op de hoek van de straat, meldde de brandweer.

Het duurde lang voordat de brandhaard kon worden gelokaliseerd. Omliggende panden, zoals het stadhuis, werden ontruimd. Bezoekers van een nabijgelegen schouwburg zijn na de voorstelling die ze bezochten via de achteruitgang weggeleid van de Grote Markt.

Bewoners van 15 woningen van een naastgelegen appartementencomplex moesten zich voorbereiden op een evacuatie, maar zij mochten uiteindelijk thuisblijven. Aan het begin van de nacht, na uren blussen, had de brandweer het vuur onder controle. Er is geen asbest vrijgekomen.

Een wethouder die toevallig een etentje had met andere gemeentebestuurders, bracht tegenover Omroep Brabant in herinnering dat het hotel in het jaar 1397 al een brand overleefde. „Dat zal nu weer het geval zijn.” Hoe groot de schade aan het monumentale pand precies is, moet nog blijken. Brandweermensen waren rond 1 uur 's nachts nog volop aan het nablussen.

11.8 °C
W2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.22
+ / - +1.26%