Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Alle verdachten mishandeling Oosterhout vast

27 FEB 2013

OOSTERHOUT - Alle vijf verdachten van een schokkende mishandeling in Oosterhout zijn aangehouden. De vijfde en laatste verdachte kon woensdagochtend worden aangehouden, maakte de politie bekend. De politie zegt niet waar dat is gebeurd. De overige vier verdachten meldden zich dinsdag vrijwillig bij de politie.

Foto: tlg

De politie toonde maandagavond in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant beelden van de mishandeling in het uitgaansgebied in Oosterhout op 19 januari. Op beelden is te zien hoe vijf jongens de 25-jarige man slaan en schoppen. Het slachtoffer blijft bewusteloos met een blauw oog, tand door de lip en beschadigde neus achter op straat.

De politie kreeg tientallen tips over de mishandeling binnen. Na de uitzending ontstond op internet een uitgebreide zoektocht naar de daders. De politie kreeg diverse (foute) namen door en die gingen ook op internet rond.

„We zijn tevreden dat we zo snel na het tonen van de beelden de verdachten van straat hebben kunnen halen”, reageerde een politiewoordvoerder woensdag. De politie noemt het een negatief bijeffect dat ook onschuldige jongens in verband zijn gebracht met de mishandeling. Alles afwegend was het dat wel waard, antwoordde de woordvoerder desgevraagd. „Er is recht gedaan aan het slachtoffer. Ik kan me voorstellen dat je daar anders over denkt als je naam ten onrechte circuleert op internet maar wij hebben mensen gevraagd om óns te informeren”, aldus de politie.

Alle verdachten komen uit Oosterhout. Vier zijn minderjarig (17 jaar) en eentje is meerderjarig (18 jaar). Ze worden waarschijnlijk vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.4 °C
ZO2
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%