Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

'Geen landelijk onderzoek naar vechtsport'

27 FEB 2013

DEN HAAG - Minister Edith Schippers (Sport) laat geen landelijk onderzoek doen naar verwevenheid tussen criminaliteit en vechtsport. Schippers vindt dat de zaken ook prima op lokaal niveau kunnen worden aangepakt en dat alle gemeenten kunnen leren van de aanpak van het Regionale Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Noord-Holland.

Dat antwoordt de bewindsvrouw woensdag op vragen van de PvdA-Kamerleden Tjeerd van Dekken en Ahmed Marcouch. Het RIEC signaleert, inventariseert en analyseert regionale misstanden en kwam vorig jaar met een nadere analyse van het criminele karakter van vechtsportevenementen. Bijna alle gemeenten in Noord-Holland hebben sindsdien hun plaatselijke verordening aangepast. Volgens de minister vinden malafide organisatoren steeds moeilijker een locatie voor hun evenementen als er lokaal, regionaal en landelijk goed wordt samengewerkt.

Schippers beraadt zich verder nog op het verzoek om leiding te gaan geven aan een speciale commissie die orde op zaken zou moeten stellen in de vechtsport. Ze gaat de komende tijd met deskundigen om tafel en hakt voor de zomer een knoop door. Onderzoekers gaven eerder aan dat de minister het voortouw zou moeten nemen in zo'n nationale vechtsportcommissie, omdat het ministerie onafhankelijk is en dwingend kan optreden.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
9.7 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 466.67
+ / - +0.99%