Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

PVV verdenkt Blok van 'verdwijntruc'

27 FEB 2013

DEN HAAG - Minister Stef Blok (Wonen) moet donderdag naar de Tweede Kamer komen om uitleg te geven waarom hij een bepaald rapport over de huizenmarkt niet eerder met het parlement heeft gedeeld. Volgens de bewindsman was dat rapport niet in opdracht van het departement gemaakt, maar daar is inmiddels fikse verwarring over.

De lijsttrekker van de PVV in Den Haag, Sietse Fritsma.
De lijsttrekker van de PVV in Den Haag, Sietse Fritsma.
Foto: Dijkstra

Kamerlid Sietse Fritsma van de PVV ontdekte woensdag dat er twee versies circuleren. In één ervan staat dat het juist wel in opdracht van het ministerie is gebeurd. De minister verstrekte woensdag echter een versie waarin die zin niet te vinden is. Fritsma wil opheldering. „De minister mag voor aanvang van het debat een verklaring geven voor deze verdwijntruc.”

Het ministerie heeft een van de onderzoekers, bijzonder hoogleraar Johan Conijn, laten weten dat het onderzoek niet in zijn opdracht was, aldus een woordvoerder van Blok. En daarop heeft Conijn besloten dit recht te zetten, lijkt de verklaring.

Paulus Jansen van SP nam dinsdag het initiatief voor het debat over het vermeende achterhouden van het rapport. „De SP maakt een hoop heisa om niks”, reageerde de woordvoerder van Blok dinsdag op het naar de Kamer roepen van de bewindsman. De Amsterdam School of Real Estate zou het onderzoek op eigen initiatief hebben gedaan en het was inmiddels ook al lang openbaar. Het ministerie had er alleen een financiële bijdrage aan geleverd.

„Het rapport handelt ook niet over de effecten van het door het kabinet voorgestelde huurbeleid. Het onderzoek is in 2011 afgerond, lang voordat de maatregelen van dit kabinet bekend waren”, lichtte Blok woensdag per brief aan de Kamer toe.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.1 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%