Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Buma: CDA zal belastingverhoging niet steunen

27 FEB 2013

DEN HAAG - Het CDA zal plannen van het kabinet om de belastingen te verhogen of de lasten te verzwaren niet steunen. CDA-leider Sybrand Buma zei dat woensdag na een gesprek met minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën.

Foto: Serge Ligtenberg

Volgens Buma is het goed mogelijk om de overheidsfinanciën op orde te brengen zonder de belastingen te verhogen. Hij zei dat de situatie nu totaal anders is dan een jaar geleden, toen het kabinet van VVD en CDA zich met gedoogpartner de PVV opsloot in het Catshuis om het eens te worden over miljardenbezuinigingen.

Buma hamert vooral op de werkgelegenheid. Nieuwe banen moeten de economische groei aanjagen en er ook voor zorgen dat het begrotingstekort gaat dalen.

Dijsselbloem zei na zijn gesprek met Buma: „Ik ga gewoon op de koffie bij verschillende fractievoorzitters om met hen te praten over hoe het proces de komende maanden gaat. Dat stellen ze zeer op prijs. De gesprekken zijn tot nu toe heel constructief en prettig. Ik kom niks vragen, ik heb ook nog niks te bieden, we kijken alleen vooruit op hoe het zal gaan.”

1.0 °C
O3
Beurs AEX
AEX 449.6
+ / - -0.88%