Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Mesthandelaar aangehouden voor fraude

27 FEB 2013

LIEROP - De opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft woensdag een 42-jarige mesthandelaar uit Lierop (Noord-Brabant) aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij grote hoeveelheden mest verkeerd heeft verwerkt en daar miljoenen euro's mee heeft verdiend.

Als veehandelaren meer mest hebben dan ze kunnen gebruiken, moeten ze daar boetes voor betalen. Het vermoeden bestaat dat de Brabantse mesthandelaar mest van veehandelaren heeft afgenomen, maar deze niet volgens de regels heeft verwerkt.

Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem van deelname aan een criminele organisatie, witwassen en valsheid in geschrifte. In totaal zijn er vier verdachten. Drie andere verdachten zijn niet aangehouden.

De 42-jarige hoofdverdachte werd in 2011 door de rechtbank in Den Bosch nog veroordeeld tot een boete van 61.000 euro plus een voorwaardelijke celstraf voor overtreding van vergunningvoorschriften en de gezondheids- en welzijnswet. Op zijn bedrijf in Lierop werd mest verwerkt met een installatie die op een andere plek stond dan was toegestaan. Op de plek van de installatie was niks voor bescherming van de bodem geregeld. In die zaak loopt nog een hoger beroep.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.9 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%