Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Beslag op Ferrari's bij wietonderzoek

27 FEB 2013

RHENEN - Twee Ferrari's, een Mercedes, circa zeven andere voertuigen en tienduizenden euro's aan cash. Dat onder meer is de vangst van een grootscheeps onderzoek woensdag in onder meer een woonwagenkamp in Rhenen in verband met het kweken van en handelen in hennep en witwassen. De politie maakte dit bekend.

Een leger van 170 politiemensen deed woensdag doorzoekingen in het woonwagenkamp in Rhenen, op andere plekken in deze gemeente en in Veenendaal en Arnhem. In totaal werden acht mannen uit deze plaatsen aangehouden.

Volgens de politie manifesteerde de groep zich als „onaantastbaren”. Het onverklaarbare luxueuze leven dat ze leidden, was aanleiding voor het onderzoek, dat medio 2012 begon. Het doel ervan was ook de rust in de Rhenense gemeenschap te laten terugkeren, aldus de politie.

De doorzoekingen werden op 12 locaties in de drie Gelderse plaatsen gedaan. Het ging om woningen en bedrijfspanden. De actie concentreerde zich op het woonwagenkamp. De afgelopen maanden werden al diverse kwekerijen ontmanteld. Per oogst ging het volgens de politie om meerdere tonnen aan inkomsten.

De politie nam ook een waterscooter, een quad (een vierwielige motor), sieraden en dure horloges in beslag. Verder werd een vuurwapen aangetroffen.

De arrestanten zijn mannen in de leeftijd van 24 tot en met 52 jaar. Zes komen uit Rhenen, een uit Veenendaal en een uit Arnhem.

Bij acht woningen in Rhenen heeft netbeheerder Stedin stroom en gas afgesloten, omdat er illegale handelingen aan de energiemeter zijn verricht.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 518.98
+ / - -0.9%