Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Soerel overgeplaatst naar normaal regime

27 FEB 2013

AMSTERDAM - Dino Soerel, verdacht van onder meer grootschalige drugshandel en betrokkenheid bij liquidaties, wordt „zo snel mogelijk“ overgeplaatst naar een normaal regime in de gevangenis in Vught. Dat heeft zijn advocaat Marnix van der Werf woensdag bekendgemaakt.

Dino Soerel.
Dino Soerel.
Foto: justitie

Van der Werf heeft woensdag bericht gekregen van het ministerie van Veiligheid en Justitie over de aanstaande overplaatsing. De raadsman heeft drie procedures bij de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) gevoerd om staatssecretaris Fred Teeven tot overplaatsing van Soerel te bewegen. Op 14 februari besliste de RSJ opnieuw dat Soerel uit het zwaarbeveiligde gevangenisdeel waarin hij in Vught verbleef moest worden overgeplaatst naar een gewoon regime.

Woensdag stuurde Van der Wef nog een persbericht de wereld in waarin hij zich beklaagde over de opstelling van Teeven. Deze negeert in de ogen van de advocaat stelselmatig uitspraken van de RSJ en geeft bij klachten hierover niet thuis. Op 14 februari gaf de RSJ de bewindsman een week om iets aan de situatie van Soerel te doen, maar die liet deze termijn verstrijken. Van der Werf noemde Teevens werkwijze woensdag „onzorgvuldig, onbetrouwbaar en onfatsoenlijk”.

In januari sprak de rechtbank in Amsterdam Soerel vrij van betrokkenheid bij liquidaties in de onderwereld, in het megaproces Passage. Volgens justitie moet Soerel als een opdrachtgever van huurmoorden worden beschouwd. Het Openbaar Ministerie is tegen de vrijspraak in hoger beroep gegaan. Soerel zit vast in verband met drugshandel, waarvoor hij in hoger beroep 8 jaar cel kreeg opgelegd.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.7 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%