Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

Motorclub levert sleutels Leids clubhuis in

27 FEB 2013

LEIDEN - De Haagse motorclub Trailer Trash Travelers heeft de sleutels van het clubhuis van motorclub Pegasus uit Leiden bij de gemeente ingeleverd. Zij mogen vanaf woensdag het terrein niet meer betreden. Dat liet de gemeente weten.

Foto: Henk Bouwman

In januari werd het thuishonk van Pegasus namelijk 'vijandig overgenomen' door de Haagse motorclub en werden de Pegasusleden verdreven. Leiden tolereerde dit niet en stapte naar de rechter om aan te tonen dat er geen huurovereenkomst is met degenen die nu in het clubhuis zitten.

Motorclub Trailer Trash Travelers had tot dinsdagmiddag 17.00 uur de tijd om de sleutels in te leveren. De sloten worden nu vervangen.

Volgens de gemeente heeft de Haagse motorclub banden met de Hell's Angels, die worden gerekend tot de zogenoemde 1-procentsmotorclubs. Dat zijn clubs die zich bezig zouden houden met criminele activiteiten. Met Pegasus heeft Leiden nooit problemen gehad. „Dat was een hele vriendelijke groep mannen. Zij hebben zich laten uitschrijven. Zij zijn geïntimideerd”, zei een gemeentewoordvoerster eerder.

Burgemeester Henri Lenferink liet eind januari al weten de strijd met de Trailer Trash Travellers aan te gaan.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
-2.2 °C
ZO1
Beurs AEX
AEX 454.47
+ / - +1.08%