Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Protest Turken in zaak Yunus

16 MRT 2013

ROTTERDAM - Duizenden woedende Turken demonstreren donderdag bij de Islamitische Universiteit in Rotterdam tegen de opvang van pleegkinderen bij Nederlandse gezinnen. Premier Erdogan brengt die dag een bezoek aan de instelling. De commotie wordt veroorzaakt door de zaak rond de 9-jarige Yunus die wordt opgevoed door twee lesbische ouders.

Foto: De Telegraaf

Turken worden via Facebook opgeroepen om massaal te komen. Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam is alert. Er is nog geen officiële aankondiging van het protest binnen. De komst van de minister-president gaat gepaard met extreme veiligheidsmaatregelen. „Politie en gemeente houden de berichten op internet daarom nauwlettend in de gaten”, reageert hij via zijn woordvoerder.

Jeugdzorg Nederland is deze week in Den Haag ontboden door de Turkse ambassadeur. „Er is gesproken over ons systeem”, vertelt vicevoorzitter Mark Bent van de koepelorganisatie. „We hopen escalatie te hebben voorkomen.”
 

Lees het hele verhaal vandaag in De Telegraaf.

 

 

 

 

De actie valt samen met het bezoek dat de Turkse premier Erdogan zal brengen aan de Islamitische Universiteit in de havenstad. Aanleiding voor de protesten is de zaak rond de 9-jarige Yunus, die door twee lesbische ouders wordt opgevoed.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
22.0 °C
OZO3
Beurs AEX
AEX 520.72
+ / - -0.22%