Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

'Rutte, stop na deze periode als VVD-leider'

30 MRT 2013

HILVERSUM - Het is beter als premier Mark Rutte na deze regeerperiode stopt als VVD-leider. Dat zei VVD-coryfee Frits Bolkestein zaterdag in Nieuwsuur. „Als ik Rutte zou zijn, zou ik deze periode afmaken en dan zou ik daarna commissaris in Brussel worden.” Het erelid zei verder dat het onvermijdelijk is dat er na 10 jaar partijleiderschap 'metaalmoeheid' optreedt.

Frits Bolkestein
Frits Bolkestein
Foto: ANP
Foto: Serge Ligtenberg

Omdat de VVD 65 jaar bestaat, spraken oud-VVD-leiders over hun partij. Behalve Bolkestein lieten ook Hans Wiegel, Ed Nijpels en Jozias van Aartsen hun licht in Nieuwsuur schijnen over de partij.

Wiegel, Nijpels en Bolkestein spraken ook over het begrotingstekort. Dat mag van Europa maximaal 3 procent zijn, maar volgens de coryfeeën moet die norm niet heilig zijn. Bolkestein: „Ik ben onder de indruk van het verhaal van het CPB dat je moet oppassen met bezuinigen.” Wiegel vindt dat je de economie nooit moet kapotbezuinigen.

In Nieuwsuur zeiden Van Aartsen en Bolkestein verder dat ze vinden dat dit kabinet meer moet doorpakken om problemen aan te pakken. Bolkestein vindt dat de VVD geen compromissen moet sluiten over de WW en het ontslagrecht. „Daar moet de VVD aan vasthouden.”

Wiegel pleitte voor een tussenformatie om meer partijen bij het kabinet te betrekken. Bolkestein vindt dat het kabinet in de Eerste Kamer maar een meerderheid bij elkaar moet zien te sprokkelen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
WZW5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%