Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

PVV: geen btw in juni

04 APR 2013 Ruud Mikkers

DEN HAAG - Met een maand durende bonusbonanza voor burgers moet de Nederlandse economie uit het slop worden gehaald. De PVV wil dat er heel juni geen btw over de boodschappen en andere aankopen hoeft te worden betaald zodat consumenten hun geld weer laten rollen.

Geert Wilders
Geert Wilders
Foto: anp

PVV-leider Wilders presenteert vandaag een tienpuntenplan om de economie weer aan de gang te krijgen. De btw-maatregel is de opvallendste uit het hele pakket. Juni zou de btw-vrije maand moeten zijn. „Deze maatregel zorgt ervoor dat burgers niet meer de hand op de knip houden”, aldus Wilders. De PVV-leider wil zijn plan financieren door een jaar lang niets aan ontwikkelingssamenwerking uit te geven.

Staatssecretaris Weekers (Financiën) ziet niks in het voorstel. „Dit plan klinkt sympathiek en zal het ongetwijfeld goed doen aan de borreltafel. Het slaat echter een onverantwoord gat in de begroting”, vindt hij.

Om het consumentenvertrouwen verder te laten stijgen wil de partij ook de belastingen en de accijnzen op brandstof verlagen. Verder wil Wilders de hypotheekrenteaftrek in ere herstellen, niet langer korten op de pensioenen en geen huurverhogingen meer.

De PVV wil daarnaast de grens sluiten voor Oost-Europese arbeidsmigranten en uit de EU stappen. Meer asfalt moet de files tegengaan en er moet ook een einde komen aan de massa-immigratie.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%