Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

ING: beperkt betalen met iDeal

06 APR 2013

AMSTERDAM - Betalingen met iDeal via ING kunnen zaterdag „in beperkte mate” worden verwerkt. Dat heeft een woordvoerder van de bank gezegd. „Het systeem ligt er niet volledig uit.”

Foto: ANP

Er zijn nog meer problemen bij ING. Klanten van de bank die zaterdagochtend wilden internetbankieren, konden niet altijd direct inloggen op de site of de mobiele app. Van een storing was echter geen sprake, zegt de woordvoerder. „Door de drukte lukt het niet altijd om in één keer in te loggen. Dan vragen wij klanten het op een later tijdstip nog een keer te proberen.”

Vrijdag had de bank grote problemen met internetbankieren. Tegelijkertijd werkte het betalingssysteem iDeal toen niet. Daar hadden ook andere banken last van. In beide gevallen was de oorzaak een cyberaanval: de sites werden bestookt met zo veel dataverkeer, dat ze daardoor nauwelijks bereikbaar waren. Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken ging het niet om hacken.

Klanten van ING konden vrijdagmiddag vanaf 01.15 uur niet meer internetbankieren. Ook de mobiele app van de bank deed het niet. Verder lag de website van de bank eruit. Woensdag waren daar ook al problemen mee.

Meer aanvallen in de toekomst

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) zei gisteravond tegen de NOS dat banken vrezen dat er in de toekomst meer cyberaanvallen zullen gaan plaatsvinden.

Ook cybercrime-adviseur Dick Berlijn denkt dat de kans groot is dat banken in de toekomst nogmaals slachtoffer worden van cybercriminelen. “Ik heb absoluut niet de indruk dat het nu voorbij is”, zei Berlijn vanochtend op Radio 1. “Het gat tussen criminelen en onze experts wordt steeds groter. We moeten aan die achterstand werken.”

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.94
+ / - +0.05%