Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Illegaliteit twistpunt op PvdA-congres

27 APR 2013

LEEUWARDEN - Het strafbaar stellen van illegaliteit lijkt het belangrijkste twistpunt te worden op een PvdA-congres dat zaterdag in Leeuwarden plaatsvindt. PvdA en VVD hebben afgesproken dat dat gaat gebeuren, maar veel PvdA-leden zijn mordicus tegen. Op het congres komt een motie van diverse afdelingen aan de orde waarin de maatregel „overbodig en disproportioneel” wordt genoemd. De PvdA zou moeten zorgen dat hij weer van tafel gaat.

PvdA-leider Diederik Samsom
PvdA-leider Diederik Samsom
Foto: anp

Maar de partijtop is dat niet van plan, heeft PvdA-leider Diederik Samsom al duidelijk gemaakt. Ook het partijbestuur heeft de motie ontraden. Het geeft toe dat de maatregel de partijleiding „zwaar op de maag” ligt. „Desalniettemin geldt dat wij als PvdA staan voor deze afspraak uit het regeerakkoord, waar ook het congres mee heeft ingestemd.”

Op het congres wordt verder onder meer gesproken over een rapport van de Wiardi Beckman Stichting om de koers naar links om te buigen. Het wetenschappelijk bureau van de partij stelt voor om klassieke sociaaldemocratische waarden als bestaanszekerheid, binding en verheffing weer centraal te stellen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.2 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.34
+ / - -0.02%