Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Levensreddende QR-code

15 MEI 2013

Na een ongeluk in een ziekenhuis belanden waar je volgestopt wordt met medicijnen waar je allergisch voor bent, of naasten die bij een noodgeval niet op de hoogte worden gesteld omdat hulpverleners geen identificatie kunnen vinden. Een nieuwe gadget met dit soort nachtmerriescenario's voorkomen. Alarmcentrale SOS International heeft namelijk een chip ontwikkeld waarmee iedereen altijd zijn medische gegevens bij zich kan dragen.

Foto: SOSopreis

De INFO Tag is een metalen label voorzien van een QR code. Met een scan van deze code zijn belangrijke medische en contactgegevens direct beschikbaar. Een veilig idee als je bijvoorbeeld alleen aan het fietsen, hardlopen of scooter rijden bent en je iets overkomt, aldus de producent.  Volgens alarmcentrale SOS International liep de testfase gesmeerd. “Omdat ik chronisch medicijnen nodig heb, vind ik het een veilig idee dat een hulpverlener weet wat ik aan medicatie nodig heb”, reageert een gebruiker.

Consumenten kunnen zelf bepalen wat er op hun profiel komt te staan. Vrijwel alle smartphones kunnen het profiel openen door de code op het plaatje te scannen. De hulporganisatie adviseert vooral reizigers die in hun eentje op pad gaan de code te dragen. De 'tag' kan bevestigd worden op schoen, helm of gewoon in je portemonnee.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.1 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 518.34
+ / - -1.03%